Op 2, 3 en 4 maart 2022 organiseren de regionale ontwikkelingsmaatschappijen van Brabant (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)), Limburg (LIOF) en Gelderland/Overijssel (OostNL) een ondernemersreis naar de AgriTechnica in Hannover, dé toonaangevende landbouwtechniek beurs van Europa.

Ontmoet bestaande en maak kennis met nieuwe klanten, verken de Duitse markt en ontdek nieuwe innovaties op het gebied van techniek en digitalisering! 2.800 exposanten en 450.000 bezoekers uit 130 landen maken de AgriTechnica wereldwijd tot dé leidende marktplaats voor beslissers, innovaties en trends in de agribusiness. Hoogtepunten in 2022 zijn megatrends als digitalisering, robotica en precisielandbouw.

Op het programma staan een expertsessie met Duitse deskundigen o.g.v. digitalisering in de landbouw, een hele dag beursbezoek ter vrije besteding en als afsluiting een bezoek aan een Duitse landbouwmachinefabrikant van wereldformaat.

BOM, LIOF, Oost NL en Landbouwraad Berlijn hebben het initiatief tot deze reis genomen om voor de Nederlandse agribusiness het belang van handelsbevordering met Duitsland te onderstrepen.

Kosten en organisatie
De organisatie is in handen van BOM, LIOF en OostNL. Kosten per deelnemer zijn €350,- ex. BTW
(incl. 2 overnachtingen, busreis, diners, lunch en entreeticket beurs).

Concept programma

Dag 1:
12.30 uur Vertrek bus in Venlo - hotel Van der Valk (deelnemers Brabant en Limburg)
14.30 uur Oldenzaal A1-afslag 33 Hanzepoort opstapplaats deelnemers Gelderland en Overijssel
16.00 uur Expertsessie AgrotechValley in Osnabrück
18.00 uur Diner met Duitse gasten expertsessie

19.30 uur Doorreis naar hotel Osnabrück (info volgt)

Dag 2:
08.00 uur Vertrek bus naar AgriTechnica in Hannover
10.00 uur Beursbezoek AgriTechnica: vrije besteding en/of georganiseerde tour.
17.00 uur Netwerkborrel Nederlandse of Duitse stand.
18.30 uur Vertrek bus naar hotel

Dag 3: 
08.00 uur Vertrek bus naar bedrijf locatie
09.00 uur Bedrijfsbezoek aan Claas, Krone of Amazone
12.00 uur Lunch op locatie
13.00 uur Vertrek bus naar huis
 

Dit gezamenlijk initiatief wordt ondersteund door de provincies Noord-Brabant, Overijssel, Gelderland en Limburg in nauwe samenwerking met de Landbouwraad in Berlijn.

Peter Vermeij, Landbouwraad in Berlijn, zal gedurende de twee dagen aansluiten en het reisgezelschap bijpraten over de stand van zaken en ontwikkelingen in de Duitse land- en tuinbouw.