Hightech ondernemersreis ​​​​​

Zuid-Duitsland

10-13 juni 2024 | Stuttgart en omgeving

Voor wie, wat en wanneer

Brainport Industries organiseert samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een ondernemersreis naar Stuttgart en omgeving met als thema

“Hightech toelevering voor de Machinebouwsector in Zuid-Duitsland” en dan met name gericht op toepassingen voor de Medtech en Semicon.

Ben je actief als toeleverancier in de hightech maakindustrie (high mix, low volume, high complexity) en doe je al of wil je zakendoen in deze regio, meld je dan nu aan! Deze reis is bedoeld voor deelnemers op C-level en strategisch management. Samen doen we inspiratie op, leren we van elkaar en krijgen we inzichten in de trends en ontwikkelingen in de machinebouwindustrie in deze regio. Als collectief komen we sneller in contact met relevante personen bij (grote) bedrijven en instellingen.

Van maandagavond 10 juni t/m donderdagavond 13 juni bezoeken we bedrijven, onderzoeks- en kennisinstellingen en organiseren we een netwerkbijeenkomst. Brainport Industries en de BOM hebben een gedegen netwerk opgebouwd in deze regio. Daarnaast heeft de BOM afgelopen jaar een marktinventarisatie Machinebouw industrie Zuid-Duitsland laten uitvoeren.

Programma

Onderstaand een globaal programma voor de ondernemersreis. John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries, zal deze dagen optreden als delegatieleider

De organisatie is o.a. in contact met bedrijven als Roche Diagnostics Automation, Festo, Schunk, Trumpf, Fraunhofer IPA, Zeiss. Daarnaast kijken we naar innovatieve MKB bedrijven binnen deze industrie.

Maandag 10 juni

Heenreis op eigen gelegenheid naar Stuttgart. De reistijd bedraagt +/- 5 uur.

Om 19.00u start het programma met een informeel diner met een spreker over de marktontwikkelingen.

Dinsdag 11 juni

Bezoeken aan kennisinstellingen en bedrijven gedurende de dag incl. lunch.

Avond is vrij in te vullen.

Woensdag 12 juni

Bezoeken aan kennisinstellingen en bedrijven gedurende de dag incl. lunch.

In de avond is er een netwerkbijeenkomst met bedrijven en de Provincie Noord-Brabant op uitnodiging van de Staatssecretaris van Baden-Württemberg.

Donderdag 13 juni

Bezoeken aan kennisinstellingen en bedrijven gedurende de dag incl. lunch.

Het programma zal rond 19.00uur eindigen waarna we de ondernemersreis evalueren tijdens een gezamenlijk diner ter afronding van deze reis.

Vrijdag 14 juni

Terugreis op eigen gelegenheid.

Kosten

Kosten* voor deze reis bedragen 350 euro excl. BTW voor 1 persoon per bedrijf en zullen voorafgaand aan de reis worden gefactureerd.

Lokaal vervoer, lunches en diners genoemd in het programma zijn hierbij inbegrepen.

Hotel*

Hotel Berkheimer Hof Esslingen

Kastellstraße 1, Kastellstraße 4, 73734 Esslingen am Neckar, Duitsland.

Kosten zijn 130 euro per nacht inclusief ontbijt. De kosten voor 4 hotelovernachtingen worden door de BOM vooraf doorberekend.

Alle dagen zal dit hotel start- en eindpunt zijn qua logistiek en organisatie.

*Bij annulering binnen 14 dagen voor vertrek naar Duitsland zullen de hotelkosten 100% in rekening worden gebracht. Bij deelname aan de reis committeer je je aan het volledige programma inclusief 4 overnachtingen.

Organisatie

Partners

Partners voor deze ondernemersreis zijn NBSO Stuttgart, VDMA en Provincie Brabant.