U bent welkom!
In oktober organiseert de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een ondernemersreis naar de 30ste internationale Electric Vehicle Summit & Exhibition in Stuttgart (10-12 oktober) en aansluitend naar de eMove360 Europe in München (16-19 oktober). Tijdens deze reis brengen we Brabantse bedrijven in contact met internationale bedrijven, netwerkorganisaties en overheden actief op het gebied van smart en green mobility. 

Als deelnemer aan deze Smart & Green Mobility ondernemersreis krijgt u een compleet programma aangeboden, bestaande uit inspirerende bedrijfsbezoeken gericht op kennisuitwisseling met Duitse OEM-ers en tier-1 leveranciers, inhoudelijke ronde tafelsessies met gelegenheid tot individuele matchmaking met internationale deelnemers, bezoeken aan de beurzen EVS30 en eMove360 en diverse netwerkmomenten. 

Hoofdthema van de reis is Smart & Green Mobility, onderverdeeld in laadinfrastructuur en smart charging/storage, elektrische voertuigtechnologie voor heavy en light duty vehicles 
en nieuwe mobiliteitsdiensten rondom car-sharing en connected car. 


Brabant & Zuid-Duitsland een interessante combinatie
Na klar! De zuidelijke deelstaten Beieren en Baden-Württemberg vormen het hart van de Duitse automobielindustrie, met 360 miljard euro omzet de belangrijkste industrietak van Duitsland. Audi, BMW, Continental, Daimler, Mahle, Porsche, Robert Bosch, Schaeffler en ZF hebben hier hun thuisbasis.

De Duitse automotive sector speelt in op de groeimarkt elektromobiliteit. In de afgelopen jaren is 14 miljard euro in elektromobiliteit geïnvesteerd: optimalisatie van verbrandingsmotoren, autonoom rijden, carsharing en connected car diensten. Er is een duidelijke verschuiving van autobouwer pur sang naar dienstverlener op mobiliteitsgebied.

Duitsland heeft veel ambitie op het gebied van elektromobiliteit. Het streven is wereldmarktleider en belangrijke afzetmarkt te worden: in 2020 moeten er 1 miljoen elektrische voertuigen op de weg zijn. Nederland wordt in Duitsland als toonaangevende markt gezien op het gebied van elektromobiliteit en ze willen leren hoe wij dit hebben gerealiseerd. Het grootste business- en innovatiepotentieel voor Nederlandse bedrijven ligt bij de ontwikkeling van laadinfrastructuur en ontwikkeling van diensten en applicaties rondom elektromobiliteit.